EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Grlić Radman: Samo dijelovi Hrvatske će vjerovatno na crvenu listu Njemačke

U svakom slučaju preporuka Evropske komisije je da ne bude diskriminacije, da granice budu otvorene, ali sigurno je da svaka država ima svoje razloge, rekao je Grlić Radman

Grlić Radman: Odluka tek treba biti donesena. Arhiv

Avaz.ba

20.8.2020

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, prije sjednice Vlade Hrvatske, je kazao kako je razgovarao s italijanskim i njemačkim ministrom vanjskih poslova vezano uz stavljanje Hrvatske na crvenu listu.

Govoreći o najavama da bi Njemačka Hrvatsku mogla staviti na crvenu listu, rekao je kako je u interesu imati zadovoljstvo njemačkih građana koji tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

- Njemačka će ići parcijalno. Pretpostavljam, ta odluka tek treba biti donesena. Ja sam u razgovorima s ministrom dobio takvu informaciju - rekao je Grlić Radman.

Dodao je da bi parcijalno značilo da bi samo pojedine županije u kojima je lošija epidemiološka situacija bile na njemačkoj crvenoj listi.  

- U svakom slučaju preporuka Evropske komisije je da ne bude diskriminacije, da granice budu otvorene, ali sigurno je da svaka država ima svoje razloge - rekao je Grlić Radman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.