SRBIJA

Patrijarh Irinej i dalje nema nikakvih simptoma koronavirusa

U šali kaže da njemu nije ništa, već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega, naveo je vladika Stefan

Patrijar je pod budnim okom ljekara. Arhiv

A. J. / Srna

6.11.2020

Patrijarh Irinej je dobro i pod nadzorom najboljih ljekara, rekao je vikarni episkop patrijarha vladika Stefan.


- Patrijarh i dalje nema nikakvih simptoma virusa korona - rekao je vladika Stefan.


Prema riječima vladike, da nije bilo puta u Podgoricu, gdje je služio opijelo mitropolitu crnogorosko-primorskom Amfilohiju, patrijarh Irinej se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan.


- Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje patrijarh je zadržan u bolnici jer čovjek ima 90 godina i nismo željeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih ljekara, a svaka promjena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija - rekao je vladika Stefan za "Blic".


On dodaje da su se, osim patrijarha Irineja, sve vladike i sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, testirali i da su svi negativni.


- Svi vjernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje treba da budu mirni i spokojni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da njemu nije ništa, već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega. SPC će i dalje obavještavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha - naveo je vladika Stefan.

Patrijarh srpski Irinej primljen je u srijedu uveče, 4. novembra, u vojnu Covid bolnicu "Karaburma" nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno postojanje koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.