POTVRDIO DIREKTOR

Djevojčica iz Novog Pazara nije umrla od posljedica korone

Odmah je iz Tutina prevezena u Novi Pazar, a u našu bolnicu je stigla u teškom stanju, rekao Mahmutović

Meho Mahmutović. Nova rs

Fu. M. / Nova rs

28.1.2021

Djevojčica H. D. iz Tutina, koja je prije sedam dana umrla u Opštoj bolnici Novi Pazar, nije bila pozitivna na koronavirus, niti je preminula od posljedica zaraze, rekao je za Nova.rs direktor te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

On je objasnio da je djevojčica kada je tog kobnog dana dovezena u bolnicu testirana brzim antigenskim testom koji je bio negativan, a kasnije i PCR testom, čiji je rezultat stigao narednog dana i također je bio negativan.

Mahmutović navodi da je djevojčica prije mjesec primljena u bolnicu u Kraljevu zbog zdravstvenih problema i da je u toj bolnici liječena od upale srčanog mišića.

- Puštena je iz bolnice u Kraljevu kući. Tog kobnog dana kada je umrla pozlilo joj je i izgubila je svijest. Odmah je iz Tutina prevezena u Novi Pazar, a u našu bolnicu je stigla u teškom stanju. Tu su ljekari pokušali da je spase,  reanimirali su je, ali je, nažalost, nakon tri sata umrla - ispričao je Mahmutović za portal Nova.rs.

Ranije tokom dana portal Nova.rs, objavio je informaciju da je djevojčica H. D, stara 12 godina, umrla od posljedica koronavirusa i da je ona najmlađa žrtva kovida 19 u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.