SRBIJA

Šešelj brutalno napao vladiku Grigorija: "On je najveći švalerčina u Pravoslavnoj crkvi"

Razmijenio je sa nekim muslimanom iz Trebinja skup poslovni prostor u centru Dubrovniku, a gdje je bio klub Srpskog nacionalnog vijeća, a od njega dobio beznačajnu kućicu u Trebinju

Avaz.ba

5.2.2021

Presuđeni ratni zločinac, Vojislav Šešelj, objavio je nove informacije do kojih je došla njegova operativna grupa "Durak mali" o kršenju pravoslavnih crkvenih kanona od strane vladike Grigorija.

Šešelj je naveo da nisu dozvoljeni zajednički vjerski obredi sa jereticima (podsećajući da pravoslavna i katolička crkva jedna drugu smatraju jeretičkim), ali da to vladika Grigorije uporno krši.

Lider radikala kaže da tako Grigorije tjera inat ostalim vladikama, crkvenoj hijerarhiji u Beogradu, Svetom arhijerejskom sinodu.

Šešelj je, dokazujući svoje tvrdnje, prikazao fotografije.

- Na prvoj vidimo vladiku Grigorija u službenom svojstvu sa dubrovačkim rimokatiličkim biskupom kako zajednički čitaju molitvu. Po 10. pravilu svetih apostola, koji se zajedno sa jeretikom, bilo i u kući, bude molio, neka se odluči. Dakle, da se izbaci iz crkve - rekao je lider radikala.

Predsjednik SRS-a je prikazao i fotografiju kako vladika Grigorije pričešćuje dubrovačkog biskupa i grupu njegovih fratara.

- Oni uzimaju i aforu i vino. To je apsolutno zabranjeno - izjavio je Šešelj i, u prilog tome, pročitao pravila svetih apostola.

Lider radikala je rekao da se vladika Grigorije bavio biznisom, davao u zakup crkvenu imovinu, pravio razmjene koje su štetne za crkve.

- Razmijenio je sa nekim muslimanom iz Trebinja skup poslovni prostor u centru Dubrovniku, a gdje je bio klub Srpskog nacionalnog vijeća, a od njega dobio beznačajnu kućicu u Trebinju. Uspio je da se dočepa hotela u Platanima, pa ga doveo do propasti. Bavio se i proizvodnjom vina, pa je i to propalo. Kad nije bila rodna godina, on je uvozio vino iz Njemačke ili grožđe iz Makedonije, pa vino lažno predstavljao kao hercegovačko. Taj svoj život plejboja je finansirao crkvenim parama i sve te ljubavnice koje je imao - rekao je Šešelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.