KRIMINALNI KLAN

Lazara Vukićevića namamilil slikom vezanog Velje Nevolje, pa mu odsjekli jezik

Lazar Vukićević je krenuo na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil više nisu viđeni

Lazar Vukićević i Veljko Belivuk. Avaz

Avaz.ba

8.2.2021

Sredinom oktobra prošle godine odjeknula je i vijest da je u Beogradu nestao Lazar Vukićević (31), koji je bio blizak Zvezdinim navijačima i crnogorskom kriminalnom klanu "škaljarcima".

Operativci kriminalističke policije, tokom predistrage svih nedjela kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvijetle otmicu i nestanak Vukićevića, koji se sa još mnogo ljudi nalazi na "crnom" spisku nestalih, i potencijalno ubijenih muškaraca od strane Veljine kriminalne grupe.

Lazar Vukićević je nestao sredinom oktobra 2020. godine na Banovom brdu. Krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil.

- Sumnja se da su otmičari Lazara Vukićevića namamili tako što su uzeli "Skaj" od također otetog škaljarca Damira Hodžića iz Bara i poslali mu sliku vezanog Velje Nevolje. Lazar je tada rekao drugarima: "Idem da se obračunam ili su me namjestili". Od tada mu se gubi svaki trag, a prema saznanjima iz istrage njemu je živom odsječen jezik, a potom je ubijen - otkriva izvor.

Lazar Vukićević je postao poznat kada je iz pištolja ranio Nikolu Vavića, brata tada vođe navijačke grupe sa juga "Alkatraz" Aleksandra Vavića, i Miloša Nikolića januara 2017. u jednom klubu na Terazijama. Motiv pucnjave navodno je bio raniji sukob, a Vukićević je u avgustu 2017. sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice, kojim je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Tri mjeseca nakon što je odslužio kaznu, 7. oktobra 2019., "Porsche" njegovog oca Milorada dignut je u vazduh, a sumnjalo se da je bomba bila namenjena upravo Lazaru.

Nepoznati napadač aktivirao je daljinsku bombu dok je stajao u neposrednoj blizini Riječke ulice, u kojoj je "Porsche" bio parkiran. Prvi nalazi istrage su pokazali da je sreća u nesreći to što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbjegnute žrtve.

Sa njegovim nestankom povezana su još najmanje dva kidnapovanja. Sumnja se da je riječ o državljanima Crne Gore, pripadnicima klana Alana Kožara, ubijenog ljetos na Krfu, Damiru Hodžiću i njegovom zetu.

Vukićevićev nestanak povezan je i sa likvidacijom Aleksandra Šarca. Njih dvojica su bili dobri, ali su imali, po svemu sudeći, zajedničkog "neprijatelja". Za ubistvo Šarca osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva. On je uhapšen prije više od dvije nedjelje u Budvi kada je pokušao da ubije Marka Ljubišu, zvanog Kan, bliskog članovima "škaljarskog klana" i Luki Bojoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.