INCIDENT U PODGORICI

Napadač na urednika "Monitora" hapšen i zbog pokušaja ubistva

Podgoričanin Dragutin Šuković (55), koji je preksinoć napao Esada Kočana zadržan je nakon saslušanja zbog opasnosti da ne ponovi krivično djelo

Kočan: Napadnut na kućnom pragu. Vijesti.me

Vijesti.me

29.3.2021

Podgoričanin Dragutin Šuković (55), koji je preksinoć napao glavnog i odgovornog urednika sedmičnika  "Monitor" Esada Kočana, zadržan je nakon saslušanja zbog opasnosti da ne ponovi krivično djelo.


Višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela sačekao je Kočana ispred ulaza zgrade u kojoj novinar stanuje, vrijeđao ga, psovao, prijetio mu, a potom ga izuzetno agresivno i fizički napao.


Nakon što je Kočan krenuo da prijavi policiji, napadač se navodno razgoropadio, zbog čega je novinar morao da se brani štapom...



Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, državni tužilac Vukas Radonjić, kazao je “Vijestima” da je Šuković uhapšen po nalogu dežurnog tužioca:


- Zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon saslušanja osumnjičeni je zadržan, najduže 72 časa od časa lišenja slobode, zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo.


“Vijestima” je u policiji potvrđeno da je Šuković više puta hapšen od 2010. godine, između ostalog i zbog krivičnog djela - ubistvo u pokušaju, nakon što je 2013. u Podgorici nožem povrijedio G.M.



Navodno je hapšen i zbog droge, porodičnog nasilja, napada na policiju... Iz Uprave policije jučer su saopćili da je novinar prijavio da mu je prišla njemu nepoznata osoba, koja mu je uputila uvredljive i prijeteće riječi, te da je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na njega hvatajući ga za revere mantila.


- E.K. je otišao u svoj stan i pozvao prijatelja kako bi sa njim krenuo do stanice policije da prijavi događaj. Po izlasku iz zgrade osumnjičeni je nastavio sa uvredama i počeo fizički da nasrće na E.K. koji ga je tom prilikom odgurnuo štapom koji je imao kod sebe, po izjavi E.K. Policija je identifikovala lice i lišila ga slobode - navodi se u saopćenju.


Iz policije su istakli da su prije hapšenja Šukovića prevezli u Klinički centar na ukazivanje ljekarske pomoći:


- Gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u vidu dva hematoma u predjelu ruke.


Napad na Kočana osudili su premijer i potpredsjednik Vlade - Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, Ombudsman Siniša Bjeković, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, gotovo sve političke partije, medijska udruženja...


Predsjednik Vlade poručio je da će Crna Gora ostati stabilna i bezbjedna, uprkos naporima pojedinih organizacija i grupa da incidentima stvore sliku ugrožavanja opšte sigurnosti građana:



- Nadležni organi će sankcionisati svako narušavanje javnog reda i mira, posebno napade na novinare, ali i druge pojedince.

Abazović je poručio da je nastavak napada na novinare i nastavak napada na državu i da će ona na to odgovoriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.