PODGORICA

Poslanici Skupštine Crne Gore nisu danas glasali o Prijedlogu rezolucije o Srebrenici, sjednica se nastavlja sutra

Ibrahimović je kazao da Prijedlog rezolucije podrazumijeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici desio genocid

Skupština Crne Gore. Agencije

Fu. M.

9.6.2021

Nakon višesatnog zasjedanja Skupština Crne Gore danas nije glasala o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Kako je saopćeno na zvaničnom Facebook profilu Skupštine Crne Gore, sjednica će biti nastavljena sutra.

- Sedamnaestog dana Četvrte sjednice Prvog redovnog, proljetnjeg zasjedanja u 2021. godini poslanici su završili pretres o Prijedlogu odluke o izmjenama Poslovnika Skupštine Crne Gore i Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici. Sjednica će biti nastavljena u četvrtak, 10.6.2021. sa početkom u 12 sati - navedeno je.

Sjednica će biti nastavljena u četvrtak. Facebook

Usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mjesto u društvu razvijenih demokratija, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, tokom današnjeg zasjedanja.

Ibrahimović je kazao da Prijedlog rezolucije podrazumijeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici desio genocid i da je ubijeno više od osam hiljada Bošnjaka.

Tekst rezolucije, kako je naveo, predvidio je i da se 11. jul proglasi Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmira mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.