INCIDENT U NOVOM SADU

Štand za prikupljanje potpisa za oslobađanje ubice Đinđića "bombardovan" jajima

Ovako u slobodarskom Novom Sadu prolazi Vučićeva hunta koja traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića, poručio je Brajan Brković

Napad na štand u Novom Sadu. Printscreen

M. K.

15.10.2021

Politički aktivista iz Novog Sada, Brajan Brković, sa svojim prijateljima jajima je gađao štand za prikupljanje potpisa za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo tadašnje premijera Srbije Zorana Đinđića, a sve to uz poruku: "U Novom Sadu fašizam ne prolazi".

Na snimku, koji je objavio Brković, aktivista član Stranke slobode i pravde (SSP), prikazan je štand s likom Jovanovića, a na kojem, kako navodi Brković, "Vučićeva hunta traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića", prenijeli su regionalni mediji.

"Ovako u slobodarskom Novom Sadu prolazi Vučićeva hunta koja traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića. Čovek je vodio Zemunski klan, prodavao drogu našoj omladini, učestvovao u ubistvima i otmicama. NO PASARAN!", napisao je Brković na svom Facebook profilu.

Sličan štand postavljen je ranije ovog mjeseca u Beogradu, gdje je Fondacija “Kapetan Dragan” prikupljala potpise da se na uslovnu slobodu pusti Jovanović, a postavljanje tog štanda osudili su Ambasada SAD-a u Beogradu, Evropska komisija te neke stranke opozicije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.