NAPETO U BEOGRADU

Skup podrške Aidi Ćorović: Kordon policije čuva mural zločinca Ratka Mladića

14 aktivista je držalo po jedno slovo ispisano na papiru, a zajedno čine transparent "mural mora pasti"

Mirni protest u Beogradu. Nova.rs

H. J. I.

9.11.2021

Na mirnom protestu koji se večeras održava na trgu Nikole Pašića u Beogradu zbog današnjeg privođenja aktivistice Aide Ćorović okupilo se nekoliko desetina građana sa transparentom "mural mora pasti", prenosi Nova.rs. 

Mirnim protestom oni žele da iskažu nezadovoljstvo zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj ulici, kada su aktivistkinje gađale jajima mural Ratku Mladiću, a zatim su privedene. Aktiviste su večeras svojim prisustvom na trgu podržali Vesna Pešić i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd. Protesti su mirni, za sada nema incidenata.

Veliki broj policije. Nova.rs

14 aktivista je držalo po jedno slovo ispisano na papiru, a zajedno čine pomenuti transparent "mural mora pasti". Oni su potom slova ispisana na papiru spustili na zemlju, što su drugi učesnici pozdravili aplauzom.

Neki od okupljenih aktivista. Nova.rs

- Došli smo da iskažemo protest protiv sveopšteg nasilja u društvu i da kažemo da mi nećemo između sebe da se obračunavamo na ulicama. Nažalost svakim danom svjedočimo tome. Aida je puštena iz pritvora, na putu je i kada dođe ona će vam se obratiti - rečeno je preko razglasa.

S druge strane, manja grupa desničara također se okupila večeras u Beogradu. Njih je oko desetak, a kako je jedan od njih kazao u izjavi za medije okupili su se jer žele pružiti podršku Mladiću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.