GLUMAC SE OGLASIO

Branislav Lečić najavio krivične prijave protiv svakoga ko naškodi njegovoj časti i ugledu

Nakon svega, poslije pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena, navodi se u saopćenju

Branislav Lečić. Arhiv

N. Aj.

21.11.2021

Glumac Branislav Lečić uputio je saopćenje za medije nakon, kako navodi, "najnovijih dešavanja u kojima se vodi najbrutalnija kampanja protiv mene".

Prenosimo saopćenje u cijelosti:

Primjećujem da se pojedinci pozivaju na pravnu državu i druge prozivaju zbog nepostojanja iste. Uslov pravne države je poštovanje pravosudnih odluka.

Svi ste upoznati s pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu kojom je utvrđeno da nikakvog silovanja, sile ili bilo čega drugog nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznijela strašne neistine, a samim tim je počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja (def.: Zabranjeno je podnošenje krivične prijave za djelo za koje podnosilac zna da nije izvršeno).

Nakon svega, poslije pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem.

Ne samo od danas, ili unazad par dana, od prvog dana - 22. marta 2021., svako ko je iznosio ili pronosio što god iz mog ličnog života, a što škodi mojoj časti i ugledu, i dovodi do teških posljedica, bit će krivično procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz člana 172 Kaznenog zakona Republike Srbije.

Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično djelo ili drugo krivično djelo na moju štetu, bit će podnijeta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda - zaključeno je u saopćenju koje potpisuje Lečić.

Podsjećamo da je Lečić jedan od članova žirija na festivalu u Brčkom zbog čega su neki glumački ansambi poput beogradskog Ateljea 212 odlučili odustati od učešća. Isto je prvobitno učinio i Kamerni teatar 55 s predstavom "Schindlerov lift" reditelja Kokana Mladenovića, ali su na kraju promijenili mišljenje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.