ZAGREB

Hrvatska policija traži organizatore protesta i napadače na novinara

Novinar RTL-a Goran Latković jučer je napadnut na protestima protiv Covid-potvrda

Fotografija s jučerašnjih protesta. 24sata.hr

E. Ć. / Fena

21.11.2021

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović danas je izjavio da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog protesta protiv Covid-potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.


- U tijeku su intenzivne mjere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih, na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni prijedlog - izjavio je Posilović novinarima ispred Policijske uprave zagrebačke.

Istaknuo je da je protest u subotu, protiv Covid-potvrda, prošao u "sigurnosno zadovoljavajućim uvjetima". Međutim, Posilović ističe kako je činjenicom da protest nije bio prijavio, čime je prekršen Zakon o javnom okupljanju.

- Na protestu nije bilo niti redara, u manjem dijelu na prosvjedu su korištena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja - istaknuo je načelnik Sektora policije zagrebačke PU.

Izvijestio je da je policija zaprimila kaznenu prijavu zbog verbalnog i tjelesnog napada na novinara Latkovića. U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima.


Na Prisavlju, gdje se ispred sjedišta Hrvatske radio-televizije (HRT) nakon središnjeg protestnog skupa protivnika Covid-mjera na Trgu bana Jelačića uputio dio prosvjednika, policija nije intervenirala.

Ipak, kako je istaknuo Poslilović, ranije je policija imala saznanja o mogućnosti da se dio protestana uputi na tu lokaciju, pa su bili prisutni kako bi spriječili eventualni neovlašteni ulazak u HRT-ove prostorije.

Potvrdio je da su sudionici prosvjednog skupa na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), prenosi "Hina"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.