CRTICA IZ PROŠLOSTI

Beogradski muftija igrao za Zvezdu pod drugim prezimenom: Povukli ga s terena zbog povika s tribina

Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu s Crvenom zvezdom, priča Jusufspahić

Jusufspahić otkrio događaje iz svoje mladosti. Nova S

M. K.

26.12.2021

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić u razgovoru za srbijanske medije otkrio je kako je svojevremeno igrao za FK Sarajevo, te da je bio veoma talentovan.

Zbog školovanja morao se preseliti u Sarajevo, gdje je trenirao u školi FK Sarajevo.

- Trenirao sam kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu s Crvenom zvezdom. Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres, ispričao je Jusufspahić.

Potom je ispričao kako je naredne godine trebao trenirati sa Zvezdom, ali ga je tamo dočekalo neugodno iznenađenje.

- Na narednom raspustu sam trenirao s njima, misleći da ću to sa svojom generacijom, međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi… Mislio sam da sam pogriješio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smio da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u FK Sarajevo. Tako sam, da bih igrao i da bi vidjeli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković, otkriva Jusufspahić.

- Izađemo na teren, ali jedan slastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je vidio, počeo je da viče: "Mustafa, Mustafa!" Tako da su me povukli s terena iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvrijeme, ispričao je Jusufspahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.