MJERE

Pooštreni uslovi za ulazak u Crnu Goru

Potrebno je da osoba bude potpuno vakcinisana i da od druge doze nije prošlo više od šest mjeseci ili uz dokaz da je osoba preboljela Covid-19, a uz sve to neophodan je i negativan test

Nove mjere za ulazak u Crnu Goru. Arhiv

Piše: E. M.

2.1.2022

Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prijelaza u Crnu Goru uz dokaz iz Covid potvrde - da je osoba potpuno vakcinisana i da od druge doze nije prošlo više od šest mjeseci ili uz dokaz da je osoba preboljela Covid-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

U oba slučaja, mora se posjedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To, kako se navodi, znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo s negativnim testom, saopćeno je Ministarstva zdravlja Crne Gore.

- Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana poslije negativnog PCR testa - naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.