LIDER LDP-A

Podignuta optužnica protiv Komšićevog savjetnika

Čedomir Jovanović je 18. jula 2020. teniskim reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar u Novom Beogradu

Trenutak kada je Jovanović nasrnuo na Ivkovića. Blic.rs

E. Ć. / Blic

24.1.2022

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića, lidera Liberalno-demokratske partije (LDP), savjetnika Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine. Jovanović je tada reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar u Novom Beogradu, piše "Blic".

U formulaciji optužnog prijedloga, tužitelj je naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično djelo "laka tjelesna povreda" iz člana 122. Krivičnog zakona.

Protiv lidera LDP-a u optužnici se ističe da je on u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku, piše "Republika". 


Jovanović uslikan sa reketom. Arhiv / Danas.rs

- Potom je Ivković krenuo da se udaljava od njega, ali je Jovanović krenuo za njim i nakon što mu se približio počeo da ga udara teniskim reketom. 

Usljed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu sa lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba - precizira se u optužnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.