"POZDRAVITE MI BOSNU"

Vuksanović-Stanković za "Avaz" o padu Vlade: Nikada više ne smije biti u crnogorskoj vlasti niko ko negira genocid u Srebrenici

Dogovor sa Socijaldemokratskom partijom može, ali samo oko temeljnih vrijednosti crnogorskog društva i civilizacijskih vrijednosti, kazala je Vuksanović-Stanković

Draginja Vuksanović-Stanković. Agencije

Piše: N. Aj.

5.2.2022

Srušismo ovu fašističku Vladu.

Ovo je za portal "Avaza", nedugo nakon završetka Skupštine Crne Gore na kojoj je izglasano nepovjerenje Vladi, kazala zastupnica Draginja Vuksanović-Stanković.

- Večeras je pala jedna kleronacionalistička, fašistička, izdajnička Vlada Crne Gore koja je u nekoliko prethodnim mjeseci radila protiv nacionalnih interesa Crne Gore. 

Prema Ustavu Crne Gore trebaju biti vanredni parlamentarni izbori ili neka manjinska vlada koja će pripremiti te izbore. Ono što je ključno jeste da dogovor sa Socijaldemokratskom partijom može, ali samo oko temeljnih vrijednosti crnogorskog društva i civilizacijskih vrijednosti. A to je građanska, multietnička i evropska Crna Gora - kazala nam je Vuksanović-Stanković.

Dodala je da vjeruje da će se "Crna Gora poslije svega ovoga vratiti na pravi put, da će se odblokirati proces evropskih integracija i da ćemo zajednički graditi bolje i ljepše društvo za sve građane Crne Gore."

- Ja u budućnosti vidim sve one snage koje dijele građanske, multietničke i evropske vrijednosti na čelu Crne Gore. Što podrazumijeva da više ne može i ne smije biti u crnogorskoj vlasti niko ko negira genocid u Srebrenici, niko ko onoga dana nije glasao za smjenu Leposavića koji je izjavio za Srebrenicu što je izjavio. Moramo se dogovoriti oko temeljnih civilizacijskih vrijednosti da bismo gradili građansku i evropsku vlast, kao i rukovodstvo Skupštine Crne Gore. Samo na tom fonu možemo ići dalje. SDP će uvijek biti partner svima u tom pravcu. Suprotno od toga apsolutno za nas ne dolazi u obzir niti ćemo bilo kakvom drugom projektu dati podršku - kazala je Vuksanović-Stanković.

Na kraju razgovora je dodala:

- Pozdravite mi Bosnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.