NEKOLIKO HILJADA AKTIVISTA

Protesti širom Crne Gore: Blokirane saobraćajnice

Vidjeli ste da smo uložili veliku energiju i pokušavali da parlamentarnu većinu očuvamo, kazao Mandić

Sa protesta. AGENCIJE

A. O.

24.2.2022

Grupa građana koja podržava blokadu 17 najznačajnijih saobraćajnica u Crnoj Gori, koju je najavio četnički orijentiran DF, počela je da se okuplja širom Crne Gore, javljaju meidji.

Demokratski front organizovao je večeras blokade na 17 punktova izvan gradskih jezgri u Crnoj Gori. 

- Operacija blokade Crne Gore protiv izdaje je uspjela - poručio je sa blokade u Zlatici, jedan od lidera DF-a četnički vojvoda Andrija Mandić. 


Blokirane saobraćajnice. PRINTSCREEN

Uložili energiju

Kaže i da se više od 11 hiljada aktivista DF-a okupilo i blokiralo Crnu Goru na 17 tačaka, piše RTCG.

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, kao i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević pridružili su se protestu na Zlatici.

Mandić je kazao da je opracija blokade Crne Gore u potpunosti uspjela i da im se pridružilo više od 27.000 aktivista, prenose mediji.

- Vidjeli ste da smo uložili veliku energiju i pokušavali da parlamentarnu većinu očuvamo. Odlučili smo da pozovemo građane da zaštite pobjedu. Ne bi bilo dobro da neko pomisli da pobjedu može da ukrade i odnese je Milu Đukanoviću, jer mi to nećemo dozvoliti - rekao je Mandić uz poruku "da se ne igraju sa Crnom Gorom jer imaju još jednu veliku moć".


Protesti i dalje traju. RTCG

Blokade na tri mjesta

- Pobjedu koja počiva na prevari neće dobiti u Skupštini - poručio je Mandić.

U Podgorici su organizovanje blokade na tri mjesta i to u Zlatici, Donjoj Gorici, kao i u Zeti. Lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević su na blokadi u Zlatici.

- Mi smo večeras na ulicama, ali mi imamo još jednu veliku moć. Naime čovjek iz DF-a, potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić iskoristiće sve ono što mu stoji na raspolaganju da omogući parlamentarnoj većini da ona konstituiše novu vladu i neće dozvoliti DPS-u da nas prevari - naveo je Mandić.

On kaže da ako neko krene da ukrade izbornu pobjedu, biće blokirana i Skupština CG.

Mandić je naveo kako su im se na blokadam, pored aktivista DF-a pridružili i drugi građani.

- Ne bi bilo dobro, ne bi bilo pametno, kako našim kolegama iz parlamentarne većine da zaključuju bilo kakve dogovore sa DPS-om, tako ne bi bilo pametno ni predsjedniku DPS-a da ih iskoristi, da ih navuče na tanak led da ima da mandat za stav nove vlade, kojom bi trebalo da se prevari izborna volja - poručio je Mandić.

Ideja je bila kaže da se zaustavi pravljenje pakta sa DPS-om i Milom Đukanovićem.

Lider PzP Nebojša Medojević poručio je da DF neće podržati izdaju i prevaru i pozvao sve lidere parlamentarne većine da se, kako kaže, zaustave.

- Nije vrijeme za sitne političke prevare, za borbu za fotelje vrijeme je da se okupimo i da zajedno riješimo najvažnije probleme u državu i da niko nema pravo da iza leđa naroda trguje i da izda - poručio je Medojević.

Kazao je i da svi zajedno moraju poslati poruku da je DPS prošlost i da pošalju poruku građanima da je Crna Gora sazrela i da može da ide naprijed.

- Ustala je Crne Gora pobjeda se braniti mora - zaključio je Medojević.

Na kružnom toku ka Cetinju obratio se poslanik DF-a Jovan Jole Vučurović.

On je istakao da se širom Crne Gore okupilo preko 11 hiljada građana da brane izbornu volju iskazanu 30.avgusta.

- Još ne vjerujemo da će SNP napraviti izdaju i ovo je samo upozorenje - poručio je Vučurović. 

U Pljevljima građani se okupili na mostu

Istakao je da još nije poznato kada će biti naredni protest, jer treba vidjeti hoće li izdaja izborna volje biti sprovdena.

Akcija “Blokadom protiv izdaje” počela je nakon 18 sati. Već oko 18:15 minuta počela je blokada Bulevar 13. jula u Nikšiću.

Na protestu i Nikšiću su predsjednik Općine Marko Kovačevića, kao i funkcioneri DF-a Milutin Đukanović i Maksim Vučinić. Predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević sa skupa je poručio da birači “Koalicije za budućnost Crne Gore” ne podržavaju da članovi te koalicije ulaze u pregove sad DPS-om i Milom Đukanovićem.

- Na svako šurovanje sa Milom Đukanovićem smatraćemo izdajom i odgovorićemo i na trgovima i na ulicama i u Skuštini i na svakom mjestu na kojem je potrebno odgovoriti - poručio je Kovačević.

U Pljevljima građani su se okupili na mostu na Ćehotini na izlazu iz grada prema Đurđevića Tari.

Žele opomenuti

- Demokratski front organizuje akciju ,,Blokadom protiv izdaje", kojom želimo opomenuti one koji su krenuli putem izdaje izborne volje građana da prekinu sa politikom diktata, odustanu od formiranja vlade sa DPS i vrate se dogovorima unutar parlamentarne većine. DF će spriječiti da se DPS u bilo kom obliku vrati u vlast - naveli su ranije iz DF-a.

Sa lica mjesta. RTCG

Tokom akcije Blokadom protiv izdaje blokirane su sljedeće saobraćajnice u Crnoj Gori:

Podgorica - dvije blokade - Zlatica i Donja Gorica i Zeta - kružni tok kod aerodroma

Nikšić - Bulevar 13. jula

Budva - skver

Bar - most Vukazića u Sutomoru

Berane - Rudeš

Bijelo Polje - dvije blokade - Rakonje i Ribarevine

Pljevlja - most kod Jugopetrolove pumpe

Žabljak - raskrsnica kod Javorovače

Herceg Novi - Zelenika

Kolašin - Bablja greda

Tivat i Kotor - kružni tok Radanovići

Danilovgrad - kružni tok u Spužu

Murino - kružni tok, plato

Plužine - magistralni put Nikšić - Plužine kod skretanja za Seoca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.