O SANKCIJAMA RUSIJI

Incident na sjednici Vlade Crne Gore: Umalo izbila tučnjava ministara

Počni da treniraš boks, jer ćemo se sresti, navodno je rekao Radulović Milatoviću

Đorđe Radulović i Jakov Milatović. Avaz

E. Ć. / Vijesti.me

17.3.2022

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore se trebala usvojiti odluka o proširenju sankcija Rusiji. Međutim, sjednica je prekinuta, a crnogorske Vijesti pišu da je došlo do incidenta koji je umalo rezultirao tučnjavom ministara.

Navodno je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem koji ga je, navodno, provocirao. Potom su uslijedile međusobne provokacije i uvrede.

- Počni da treniraš boks, jer ćemo se sresti - navodno je rekao Radulović Milatoviću.

Nakon toga umalo je došlo do tuče, ali su veći incident spriječili članovi Vlade, koji su razdavajali dvojicu ministra. Razgovor Radulovića sa ministrom finansija i socijalnih staranja Milojkom Spajićem nisu smirili strasti, jer je, kako navode izvori "Vijesti", ministar vanjski čim je im je prišao Milatović, navodno, krenuo sa novim uvredama.

- Milatović mu se smijao i sve vrijeme ga provocirao. Za vrijeme sjednice, dok je Radulović govorio, Milatović mu je dobacivao "ti si naš prosvjetitelj", "ti si naš Dositej Obradović - kazao je sagovornik iz Vlade. Radulović je Vijestima potvrdio da se desio incident, ali nije želio iznositi detalje, pišu Vijesti.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ranije je rekao kako sjednica nije prekinuta samo u proceduralonom dijelu, već potezom premijera Zdravka Krivokapića koji je izašao i rekao "sjednica je završena za danas".

Vesna Bratić je putem Twittera negirala da je bila akter bilo kakvog verbalnog sukoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.