USVOJENA IZ 3. POKUŠAJA

Crna Gora: Odluka o sankcijama Rusiji objavljena u Službenom listu

Ovim činom Crna Gora podržava paket Vijeća Evropske unije, koji se odnosi na 696 ruskih državljana, kao i na finansijske institucije, promet, medije i imovinu

S jedne od sjednica Vlade Crne Gore. Vijesti.me

E. Ć. / Vijesti.me

14.4.2022

Vlada Crne Gore je prošle sedmice usvojila odluku o sankcijama Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Danas je ta odluka objavljena u Službenom listu, što znači da se te sankcije mogu primijeniti.

Inače, Vlada Crne Gore je usvojila sankcije Rusiji iz trećeg pokušaja. Ovim činom Crna Gora podržava paket Vijeća Evropske unije, koji se odnosi na 696 ruskih državljana, kao i na finansijske institucije, promet, medije i imovinu. 

Kada je riječ o pojedincima zahvaćenim sankcijama, na "crnoj listi" su ruski predsjednik Vladimir Putin, premijer Rusije Mihail Mišustin, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, ministar unutrašnjih poslova te zemlje Vladimir Kolkoljcev, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, kao i vođa Čečena Ramzan Kadirov, te bivši predsjednik Rusije, a sada potpredsjednik Ruskog vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

Na listi sankcija je i portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, za koju se kaže da je centralna figura ruske državne propagande, prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.