ŽIVJELA U SPLITU

U 97. godini preminula majka Ive Sanadera: Imala je petero djece i bila je velika vjernica

Štaviše, ona je posredovanjem crkvenih krugova, svu svoju djecu poslala u sjemenište, gdje su imali besplatan stan i hranu

U petak, 22. aprila je, u 97. godini, preminula Ivanka Sanader, majka bivšeg premijera Ive Sanadera. Ivo Cagalj / PIXSELL

E. T. / RTL

27.4.2022

U petak, 22. aprila je, u 97. godini, preminula Ivanka Sanader, majka bivšeg premijera Ive Sanadera, piše RTL.hr. 

Početkom pedesetih udala se za Antu Sanadera s kojim je imala petero djece. Prema svjedočenju bivših susjeda, u tom je periodu obitelj bila izrazito siromašna. Pomoć su dobivali od Crkve, a posebno časnih sestara klarisa.

Svećenici su, na zamolbu pokojne Ivanke, pomogli ovoj varoškoj familiji da, nakon završetka osnovne škole, mladi Ivo upiše crkveni internat (sjemenište).

Štaviše, ona je posredovanjem crkvenih krugova, svu svoju djecu poslala u sjemenište, gdje su imali besplatan stan i hranu, pošto nije bilo drugog načina da ih školuje. Svi su joj sinovi završili Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju i bili u sjemeništu.

- Nisam znala da će moj sin Ivo dati ostavku. Isprva sam bila u šoku i ništa mi nije bilo jasno. Uz Ivu je cijela obitelj. Svaki dan molim krunicu za njega, našu obitelj, Hrvatsku i mlade na kojima, kako je rekao Ivo, svijet ostaje - kazala je za medije kada je Ivo Sanader, kao predsjednik HDZ-a optužen.

Od smrti supruga Ante 14. novembra 2007. godine Ivanka je živjela sama u splitskom stanu, a pomagala joj je kći, časna sestra Danica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.