BOLJI UVJETI

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader više nije u zatvoru u Remetincu, premješten je u kaznionicu poluotvorenog tipa

Ivo Sanader iza rešetaka bi mogao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne odobri prijevremeni otpust

Ivo Sanader. Pixsell

Jutarnji list

26.10.2023

Bivši premijer Hrvatske i šef HDZ-a Ivo Sanader (69) koji izdržava kaznu zatvora, od ponedjeljka više nije u zatvoru Zagreb u Remetincu već je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača.

Što je razlog premještaja nije poznato, piše "Jutarnji list", ali sasvim je izvjesno da će Sanaderu barem kad je riječ o uvjetima biti bolje nego u prilično popunjenom Remetincu.

Ima "cimere"

U sobi je s još pet zatvorenika na odsluženju zatvorske kazne. I dok Sanader ima "cimere", još jedan poznati osuđenik koji služi u toj kaznionici Tomo Horvatinčić je sam u sobi. U istu je kaznionicu polovinom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački.

Prema stepenu sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika, Kaznionica u Lipovici-Popovači je kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom - Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od Kaznionice.

Prijevremeni otpust

U kaznionici zatvorske kazne izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dužu od šest mjeseci. U kaznionici je nedavno uređen zatvoreni odjel, ali sa zatvorenicima s tog odjela bivši premijer sasvim je izvjesno neće imati doticaja. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz ekonomskog i imovinskog kriminaliteta.

Ivo Sanader iza rešetaka bi mogao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne odobri prijevremeni otpust.

Je li premještanje u "Lipovicu" Sanderov put ka ranijem izlasku (osuđen je na 18 godina i osam mjeseci), pokazat će vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.