PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić sa Fon Kramon: Istakao da će Srbija još intenzivnije slijediti svoj evropski put

Evropska poslanica je istakla da je poštovanje prava Srba na Kosovu u interesu Evropske unije i Evropskog parlamenta i naglasila je važnost nastavka dijaloga

Vučić na sastanku s Fon Kramon. Instagram

E. Ć.

30.5.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon (Von Cramon). Kako se navodi nakon sastanka, Vučić je razgovarao sa Fon Kramon o ekonomskoj situaciji, evropskim integracijama Srbije, ali i o problemu u dijalogu s Kosovom, te regionalnim situacijama i inicijativama za povezivanje zemalja zapadnog Balkana.

Prilikom sastanka sa Fon Kramon Vučić je naglasio da će Srbija još intenzivnije da slijedi svoj evropski put, te je istakao kako Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa regionalnoj politici, zbog čega je prepoznata kao pouzdan i odgovoran partner u regionu, prenosi Telegraf.

Također, Vučić je naglasio da će Srbija posebnu pažnju posvetiti energetskoj efikasnosti i unapređenju životne sredine. Istakao je da u tim poljima očekuje podršku Evropskog parlamenta, kao i Viole Fon Kramon.

Evropska poslanica je istakla da je poštovanje prava Srba na Kosovu u interesu Evropske unije i Evropskog parlamenta i naglasila je važnost nastavka dijaloga, prenosi Telegraf.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.