NAKON VIŠESATNE RASPRAVE

Parlament Slovenije konačno potvrdio novu vladu, Robert Golob preuzeo funkciju premijera

Golob je u svom nastupu na početku sjednice naglasio da je njegova vlada dobro sastavljena kombinacija iskusnih političara i stručnjaka

Robert Golob. PIXSELL

A. O.

1.6.2022

Slovenski parlament danas je uvjerljivom većinom potvrdio ministre u novoj vladi premijera Roberta Goloba, čime je ona započela svoj mandat.

Za ekipu sastavljenu od 17 ministara i ministrica glasalo je nakon višesatne rasprave 53 zastupnika iz tri stranke Golobove vladajuće koalicije.

Riječ je o 13. slovenskoj vladi od stIcanja državne samostalnosti i jednoj od najbrže sastavljenih nakon parlamentarnih izbora koji su ove godine održani 24. aprila.

Golob je u svom nastupu na početku sjednice naglasio da je njegova vlada dobro sastavljena kombinacija iskusnih političara i stručnjaka za pojedina područja, da će odmah početi raditi na prioritetima zacrtanim koalicijskim ugovorom, te da će građani na takvu vladu uskoro moći biti ponosni.



Uz ministre iz Golobove stranke u Pokret sloboda koja je na izborima osvojila najviše glasova, su ušli i ministri iz dvije koalicijske stranke – Socijalnih demokrata i stranke Ljevica.

Golob je prilikom predstavljanja svoje ekipe kazao da ne očekuje uobičajenih 100 dana mira za novu vladu i da će ona odmah početi raditi i biti operativna, što je potrebno s obzirom na domaće izazove i situaciju u svijetu.

Protiv je bilo 28 zastupnika iz Slovenske demokratske stranke dosadašnjeg premijera Janeza Janše, te iz demokršćanske Nove Slovenije, stranke koja je bila u dosadašnjoj vladajućoj koaliciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.