TRAGEDIJA

Tuga, sutra je trebao slaviti maturu: Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u Savi

Držao me je za ruku, da sam ostao minut duže vjerovatno bih i ja nastradao, jedva sam se spasio, ispričao je Aleksandrov prijatelj

Mjesto gdje se utopio Aleksandar. Twitter

E. Ć.

15.6.2022

U rijeki Savi u Šapcu je danas pronađeno tijelo 18-godišnjeg mladića Aleksandra P., za kojim se tragalo. Tijelo je pronađeno 15-ak metara od mjesta gdje je bio posljednji put viđen.

On je sutra trebao da slavi maturu. Bio je sa prijateljima na Savi, a druženje se tragično završilo. Za portal "Nova.rs", njegov prijatelj je ispričao šta se sve dogodilo.

- Ja sam ga prethodni dan zvao da dođe, rekao je da hoće, ali da se neće kupati. Jedan drug i ja smo se kupali, ja sam ga upitao da li zna da pliva, rekao je da zna… Poslije nekog vremena je rekao: "Hajde i ja ću, lijepa je voda“. Ja sam plivao nekih dvadeset metara ispred njih dvoje - priča A.K. za Nova.rs. 

- U jednom momentu on je počeo da se davi, samo su mu se ruke vidjele. On je teži i viši od mene, ja sam pokušao da ga podignem nekako, u jednom momentu sam i ja potonuo skoro do dna. Držao me je za ruku, da sam ostao minut duže vjerovatno bih i ja nastradao, jedva sam se spasio… 

Čovjek neki koji je bio na obali je skočio i pokušali smo da ga nađemo ali nismo uspjeli. Odmah je pozvana policija, ronioci su došli nakon dva sata. I njegov otac je došao na lice mjesta, šta da vam kažem, kada neko izgubi sina - ispričao je neutješni prijatelj.

U dijelu rijeke gdje je plivao Aleksandar dubina je oko tri metra. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.