REIS IZ U CRNOJ GORI

Rifat ef. Fejzić priredio bajramski prijem u Podgorici

Između ostalih prisustvovali su Dritan Abazović, Ervin Ibrahimović, Raško Konjević, Vladimir Joković, Danijela Đurović, Admir Adrović, Ivan Vuković i Songul Ozan

E. Ć. / Anadolija

8.7.2022

Sa prijema u susret Kurban-bajramu u Podgorici. Anadolija

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić priredio je večeras u Podgorici prijem u susret Kurban-bajramu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijemu su prisustvovali predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, članovi diplomatskog kora, političkih partija, članovi Islamske zajednice, kao i brojni drugi gosti.

Između ostalih prisustvovali su crnogorski premijer Dritan Abazović, potpredsjednici Vlade Ervin Ibrahimović, Raško Konjević i Vladimir Joković, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, ambasadorka Turske Songul Ozan, kao i brojni poslanici.

Reis Fejzić je u obraćanju kazao da je Kurban-bajram jedan od dva velika blagdana u islamskom kalendaru i da "želi da radost Bajrama podijeli sa drugima".

- Danas milioni hadžija borave na Arefatu, visoravni koja se nalazi nedaleko od Meke. Oni s čežnjom iščekuju da posjete Kabu, Bjetulah, Božiju kuću na zemlji. Njihova odjeća na ovom putovanju sastoji se od ihrama, dva bijela prekrivača. Ihrami nam poručuju da Bog ne mari za razlike među ljudima u pogledu rase, nacije, jezika i socijalnog statusa - kazao je između ostalog Fejzić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.