TUGA U HRVATSKOJ

Šibenski vatrogasci: Krenuli smo na sahranu kolegi, a onda je stigla dojava o požaru

Nekoliko minuta prije 12 sati zaprimljena je dojava o dva požara otvorenog prostora udaljenih svega 500-ak metara

Dan koji ne ostaje u lijepom sjećanju. Facebook

A. Č. / Index.hr

3.8.2022

Dva požara na Jadranskoj magistrali u blizini Vodica koja su se tokom popodneva spojila u jedan su pod kontrolom vatrogasaca i više nema otvorene vatre. 

Vatrogasci će cijelu noć provesti na požarištu kako bi spriječili da se vatra ponovno otme kontroli.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević je večeras rekao kako je prema gruboj procijeni izgorjelo između 350 i 400 hektara u požarima kod magistrale, a u požaru kod Dubrave oko osam hektara, piše Index.hr.

Vatrogasci iz DVD-a Šibenik su u trenutku izbijanja požara bili na putu prema Dubrovniku gdje su se danas porodica, prijatelji i kolege vatrogasci na groblju u Orašcu oprostili od 42-godišnjeg Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, koji je u nedjelju stradao gaseći požar.

- Dan koji ne ostaje u lijepom sjećanju. Po dogovoru u 12 sati kombijem za Dubrovnik na posljednji ispraćaj kolege trebalo je krenuti naših 6 vatrogasaca međutim nekoliko minuta prije 12 sati zaprimljena je dojava o dva požara otvorenog prostora udaljenih svega 500-ak metara te su za Dubrovnik kombijem nastavila 3 vatrogasca - objavili su vatrogasci iz DVD-a Šibenik na Facebooku.

Već u 12:01 sati prvo vozilo je krenulo na teren, a tri vozila i devet ljudi je na terenu provelo cijeli dan, pišu u statusu i zaključuju: 

- Gorane neka ti je vječna slava i hvala!.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.