27 GODINA

U Kninu se obilježava godišnjica operacije "Oluja"

Na manifestaciji na tvrđavi u Kninu je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao svečanom prijemu ratnih zapovjednika, na događaju čiji je potkrovitelj Ured predsjednika Republike Hrvatske

Zoran Milanović u Kninu. Davor Puklavec / PIXSELL

S. S.

4.8.2022

Na današnji dan, prije 27 godina, hrvatska vojska je na području tadašnje takozvane "Republike Srpske Krajine" počela operaciju "Oluja".

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli teritorij Hrvatske, osim istočne Slavonije, ali zahvaljujući tom procesusu stvoreni uslovi u kojima je od januara 1996. godine započeo proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.

U Hrvatskoj se ovaj datum slavi kao jedan od najvećih praznika, a manifestacija se trenutno obilježava u Kninu.

Na manifestaciji na tvrđavi u Kninu je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao svečanom prijemu ratnih zapovjednika, na događaju čiji je potkrovitelj Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prošlogodišnji prijem obilježio je skandal zbog toga što MORH nije na vrijeme poslao pozivnice penzionisanim generalima, pa je ispalo da žele bojkotovati predsjednika Hrvatske. Ove godine prijem bojkotuje Vlada, ali samo djelomično jer će predstavnici ići umjesto ministra odbrane Hrvatske Marija Banožića, ministra branitelja Tome Medveda te ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića, koji su najavili da neće učestovovati zbog obaveza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.