KATARINA PEOVIĆ

Zastupnica u Saboru Hrvatske obratila se HDZ-ovom načelniku: Vaš djed je odao mog fašistima

Danas moralnim ljudima ne stiže hitna, a HDZ-ovci likuju nad smrću objašnjavajući nam da smo trebali zvati jugo-doktore da nas spase, navela je

Katarina Peović na spomeniku njenom djedu. FACEBOOK

S. S.

9.8.2022

Zastupnica Radničke fronte u Saboru Hrvatske Katarina Peović optužila je djeda Vinka Zulima Virulice, HDZ-ovog načelnika Segeta, Vicu Zulima Virulicu da je odgovoran za ubistvo njenog djeda.

- Ispred spomen ploče mojem djedu Ivanu Peoviću kojeg su Talijani streljali na ovom mjestu 8. avgusta 1942. u Segetu na dojavu domaćih izdajnika (a takvih je bilo doslovno samo jedna porodica). Djed je bio prva žrtva fašističkog terora u segetskom kraju, a izdajici je HDZ dao ime šetnice uz more. Ljudi su ubijani jer su pomagali partizanima skupljajući lijekove, oružje, hranu. Domaće špije su doslovno hranile fašiste informacijama koje su ljude koštali živote - napisala je na društvenim mrežama Katarina Peović.

Navodi da su "domaće špije"  hranile fašiste informacijama koje su ljude koštali živote.

- Danas moralnim ljudima ne stiže hitna, a HDZ-ovci likuju nad smrću objašnjavajući nam da smo trebali zvati jugo-doktore da nas spase - dodala je Peović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.