AFERA INA

Vrh HDZ-a tvrdio da ne zna uhapšenog direktora, pa objavljena slika njega sa Jandrokovićem

Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva vanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine, napisao je opozicioni zastupnik Božo Grmoja

Jandroković i uhapšeni Škugor. FACEBOOK

S. S.

31.8.2022

U aferi koja potresa Hrvatsku i kompaniju INA-u zbog pljačke oko milijarde kuna (blizu 260.000.000 KM) uhapšen je Damir Škugor kojeg se sumnjiči da stoji iza svega. Škugor je, između ostalog, član vladajućeg HDZ-a.

Iz stranke tvrde kako Škugora ne poznaju. Ministar privrede Hrvatske Davor Filipović kazao je u RTL-u Danas kako Škugora ne poznaje lično, već površno sa skupova, a iz vrha stranke su poručili da Škugora ne poznaje niti premijer Hrvatske Andrej Plenković. No, onda je objavljena slika Plenkovića i Škugora.

Škugora, po svemu sudeći, poznaje i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. Njihovu zajedničku fotografiju objavio je opozicioni zastupnik MOST-a Nikola Grmoja na Facebooku.

- Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva vanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine. Svi su oni dio iste korumpirane klike koju je potrebno brzo maknuti s vlasti - napisao je Grmoja uz sliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.