KOSOVO

Veliki protesti u Prištini nakon silovanja 11-godišnje djevojčice: Uhapšeno pet osoba, građani traže smrtnu kaznu

Demonstranti su se prvo zaustavili ispred sjedišta Ministarstva pravde, zatim ispred Sudskog vijeća, Tužilaštva i, nakon toga, ispred Skupštine i Vlade, a potom bacili crvenu farbu na pomenute institucije

Nevladine organizacije koje se bave zaštitom žena su organizovale proteste koja su u prethodna dva dana okupili više stotina građana. Screenshot

E. Ć. / Kosovo online

1.9.2022

U Prištini su se stotine građana okupile zbog novog užasnog slučaja silovanja. Protesti su organizovani zbog zločina koji se desio u subotu, kada je pet osoba silovalo 11-godišnju djevojčicu, prenosi Kosovo-online.

Osumnjičeni za silovanje maloljetne djevojčice su Ekrem Redžepi (26), dok su njegov brat i ostala trojica privedenih maloljetni. Četvorici je određen jednomjesečni pritvor.

Nevladine organizacije koje se bave zaštitom žena su organizovale proteste koja su u prethodna dva dana okupili više stotina građana. Demonstranti su se prvo zaustavili ispred sjedišta Ministarstva pravde, zatim ispred Sudskog vijeća, Tužilaštva i, nakon toga, ispred Skupštine i Vlade, a potom bacili crvenu farbu na pomenute institucije.

Također, okupljeni građani su tražili smrtnu kaznu za počinitelje strašnog zločina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.