PRESTIŽNO PRIZNANJE

Advokat Hajrudin Baltić nagrađen Poveljom "Ljubomir Mihajlović Beko"

Svečanoj akademiji na kojoj je Baltiću uručeno priznanje su prisustvovali predstavnici drugih komora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije

S uručenja nagrade. Printscreen

Z. K.

11.10.2022

Povodom 50 godina postojanja i rada Advokatske komore u Čačku, prestižnim priznanjem Povelja "Ljubomir Mihajlović Beko" nagrađen je advokat iz Prijepolja Hajrudin Baltić. Ovo je tek sedmo priznanje koju je dobio neki advokat u pola stoljeća dugoj historiji Advokatske komore u Čačku.

Ova zajednica pravnika jedna od najbrojnijih u Srbiji. Do sada je u članstvu imala čak 1.860 advokata iz Čačka, Požege, Gornjeg Milanovca, Кraljeva, Trstenika, Кruševca, Raške, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja, Nove Varoši, Ivanjice, Priboja, Užica i Rogačice.

Svečanoj akademiji na kojoj je Baltiću uručeno priznanje su prisustvovali predstavnici drugih komora iz Srbije, zatim Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Za ovu priliku objavljena je i knjiga pod nazivom „Advokatska komora Čačak 1972 – 2022” u dizajnu i štampi Ateljea Jureš iz Čačka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.