DVODNEVNO PUTOVANJE

Oglasio se prevoznik koji je dovezao putnike u Ovčar Banju: Stali su da naprave pauzu, vozači su spašavali povrijeđene

Odmah je obaviještena policija i Hitna pomoć koji su stigli na lice mjesta

Oko 50 putnika je upalo u rijeku. Rina

H. J. I.

13.10.2022

Nesreća u Ovčar Banji se dogodila jutros kada su vozači firme "Euro Petrol Oil" stali da naprave pauzu. Tada je veći broj putnika stao na viseći most, koji je pukao i oko 50 putnika je upalo u rijeku. Prema prvim informacijama, sumnja se da ima bar dvoje poginulih. 

Direktorica saobraćaja kompanije "Euro Petrol Oil" Ivana Tanacković potvrdila je za Srpskainfo da su njihovi autobusi prevozili putnike.


- Putovanje su organizovale crkvene opštine Zvornik i Čelopek i radi se o putovanju koje se organizuje već 15 godina. Putovanje je trebalo trajati dva dana i krajnje odredište im je bio manastir Đunis gdje su večeras trebali doći na noćnu liturgiju povodom Pokrova - pojasnila je Tanacković.

Ona je dodala da su vozači stali na to mjesto da naprave pauzu, a da je preko visećeg mosta prečica do manastira Jovanje i kaže da postoji i obilaznica koja je duga oko dva kilometra.


Ističe da se zna da taj most ne može izdržati više osoba, ali da se desilo da je više ljudi u tom trenutku krenulo da pređe preko njega.

- Moram pohvaliti naše vozače, ispali su pravi heroji. Kada je pukao most, nisu štedjeli svoj život i odmah su skočili u rijeku da spašavaju putnike. Izvukli su više putnika iz vode, kao i majku sa djecom - kaže za Srpskainfo Tanacković.


Prema njenim riječima, odmah je obaviještena policija i Hitna pomoć koji su stigli na lice mjesta.

- Ponudili smo da pošaljemo i pomoć odmah, ali su nam rekli da za sada ne treba. Organizatori putovanja će odlučiti da li će se putovanje prekinuti ili nastaviti - istakla je Tanacković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.