PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Ne podržavam ideju da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici

Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba, rekao je Milanović

Milanović: Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku. Sanjin Strukić / Pixsell

E. Ć.

18.10.2022

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je da se protivi ideji da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici. Milanović je prisustvovao svečanoj inauguraciji rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića.

Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni komandant neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku - rekao je Milanović, prenosi N1 Hrvatska.

Naveo je kako unaprijed kaže da se ne ide u takvo nešto.

- A za sve što mislimo donirati, na to nemam utjecaja. To su materijalna sredstva, to određuje vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske odbrane. Hrvatska odbrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali - dodao je on.

Milanović je kroz smijeh komentarisao i današnji incident u saboru kada je skoro došlo do fizičkog obračuna dvojice zastupnika Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića.

- Ne se tući u saboru, izaći vani i lijepo se potući. Neka se konačno potuku, to je fora. Neće se oni nikad potući, posebno ne herojski Zekanović. Bulj ima srca, ali neće ni on jer ima i mozga - kazao je Milanović.



Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.