PRIPADNICI KAVAČKOG KLANA

U Kotoru više uhapšenih zbog ubistva Jovana Jovanovića

Iz SDT je saopćeno da je po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Odsjek za borbu protiv kriminala - Sektor za suzbijanje teskih krivičnih djela, uhapsio M.K, M.Č, D.R. i M.J.

Hapšenja po Kotoru. ILUSTRACIJA

S. S. / Vijesti.me

24.10.2022

U Kotoru je uhapšeno više osoba zbog ubistva Jovana Jovanovića, saznaju "Vijesti".

Za to ubistvo je osumnjičeno i nekoliko visokopozicioniranih članova kavačkog klana koju su od ranije u bjekstvu kao i više njih koji su u zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" pripadnici policije pretresali su osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu.

Zajednička akcija policija i SDT-a

Uprava policije i Specijalno državno tužolaštvo (SDT) su se zvanično oglasili povodom ove akcije.

- U toku zajednička akcija SBPK (Sektor za borbu protiv kriminala), Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode - navela je UP na Tviteru.

Iz SDT je saopćeno da je po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Odsjek za borbu protiv kriminala - Sektor za suzbijanje teskih krivičnih djela, uhapsio M.K, M.Č, D.R. i M.J., i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z, M.V. i S.J, koji su u bjekstvu, podnijet će izvještaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K, M.Č, D.R, M.J, I.B, V.V. i S.J. učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Pretres stanova

- Iz dokaza i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020. godine, od strane R.Z. i M.V, protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnijela krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J. - poručili su iz SDT-a.

Oni su kazali da će uhapšene osobe biti sprovedene specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku.

- Prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim djelima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne djelatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage - naveli su iz SDT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.