KOSOVO

KFOR pojačao patrole oko Jarinja, na sjeveru i dalje prisutne barikade

Više od 15 džipova Hammer i nekoliko KFOR-ovih kamiona primjetili smo noćas na okolnim seoskim putevima, priča se i da su razvukli bodljikavu žicu na nekim mjestima, rekao je jedan mještanin

Pojačano patroliranje KFOR-a na sjeveru Kosova. KoSSev

S. S./ Kosovo Online

18.12.2022

Na Jarinju, kao i u Lešku i okolini jutros je pojačano prisustvo patrola KFOR-u, javlja dopisnica Kosovo online sa terena.

Prema navodima istog medija ranije su britanski vojnici kod lokalnih Srba na Kosovu se raspitivali da li će ići na protest koji su zakazale određene desničarske organizacije. Policija je zaustavila okupljene učesnika tog skupa nekih 300 metara od prijelaza.

Srbi iz Leposavića koji već osam dana stoje na barikadama zbog hapšenja Dejana Pantića i drugih Srba sa sjevera, sinoć su primjetili premeštanje jedinica KFOR-a iz baze Noting Hil ka Jarinju.

- Više od 15 džipova Hammer i nekoliko KFOR-ovih kamiona primjetili smo noćas na okolnim seoskim putevima, priča se i da su razvukli bodljikavu žicu na nekim mjestima - rekao je jedan od ljudi na barikadama.

KFOR se za sada o ovome nije zvanično oglasio. Prema informacijama sa Jarinja, oni su u neposrednoj blizini prelaza postavili bodljikavu žicu i barikade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.