HAUBICE DALEKOG DOMETA

Vojska Srbije postavila artiljeriju u blizini Jarinja

Postavljanje artiljerije je uslijedilo nakon što se Milan Mojsilović načelnik generalštaba Vojske Srbije, sinoć hitno uputio ka Raški

Vojska Srbije je duž granice postavila haubice dalekog dometa. Printscreen / Nova.rs

H. J. I.

26.12.2022

Vojska Srbije je danas u kopnenoj zoni bezbjednosti, u blizini administrativnog prelaza Jarinje stacionirala nekoliko topova, odnosno haubice dalekog dometa.

Postavljanje artiljerije je uslijedilo nakon što se Milan Mojsilović načelnik generalštaba Vojske Srbije, sinoć hitno uputio ka Raški.


- Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik, bit će u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je dole složena, kompleksna, zahtijeva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biz će usmjerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijama detaljno. Morate da znate da će preduzete mjere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni - kazao je Mojsilović za Pink.


Pojedini mediji prenijeli su sinoć da se u Zubinom Potoku čula rafalna paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmjene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopćila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na sevjeru Kosova.

Predstavnici KFOR-a su saopćili, odgovarajući na upit Koha ditore, da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, ali da u tom incidentu nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.