PINK PANTER

Olivera Ćirković o praznicima: "Oko nas šarenilo, a ja u mrtvačkom kovčegu"

Svi su nešto veseli, pijani, a ja imam otpor prema rođendanima i praznicima

Olivera Ćirković. INSTAGRAM

E. A.

31.12.2022

Euforija zbog novogodišnjih praznika svakim satom je sve veća i veća, većina planira gdje će provesti najluđu noć u godini, šta će obući i kako ukrasiti kuću, članica nekadašnje kriminalne grupe "Pink Panter" Olivera Ćirković je za srbijanske medije istakla da prezire praznike.


Dodala je da joj je ova euforija mučna, te da ovo svjetlucavo doba je podsjeća na zatvorske dane.

- Neću slaviti Novu godinu. Doživljavam Novu godinu kao socijalni praznik. Nekako svi živi, ko ima i ko nema, ko je izlazio i ko nije izlazio se skupi nekako i čeka tu Novu godinu i obavezno je slavi negdje. Svi su nešto veseli, pijani, a ja imam otpor prema rođendanima i praznicima. To je buntovnik u meni, od malena nisam voljela ni da mi se slavi rođendan, niti Nove godine. To doživljavam kao običan dan, ali svima želim sve najbolje - rekla je Olivera Ćirković, a prenio je "Blic".


Kako je istakla, ona je mnoge praznike dočekala u kazamatu i ne raduje im se previše.

- Najgori su dani slavlja i nedelje. Onaj koji je napisao Džejovu pesmu „Nedelja“ nije mnogo promašio. Nedelja i praznici su zaista dani kada zatvor staje. Ne ide se na društveno – korisna zanimanja, smanjen je broj stražara, nema uobičajenih aktivnosti i odjednom osjetiš tišinu i mir. Vrijeme staje. Tada postaješ svjestan da se to stajanje odužilo i da je praznik, na televiziji gledaš neko šarenilo i slavlje, a ti si u mrtvačkom kovčegu. Odvratni dani, Loši dani. Najteži su dani slavlja u zatvoru, uznemirujući, tužni, za zatvorenika, a za običnog čovjeka najveseliji – objasnila je Ćirković i dodala da bi se u vrijeme praznika osjećala grozno, naveo je "Blic".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.