CRNA GORA

Nakon objavljenog snimka: Tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo predmet o saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je ovlaštenim policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Berane da prikupe potrebna obavještenja u vezi događaja

Sa mjesta nesreće. RTV Rožaje

H. J. I.

6.1.2023

Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nesreće u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane – Rožaje u Crnoj Gori, u kojoj je smrtno poginuo S.K. (29) iz Rožaja, a dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet.

- Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je ovlaštenim policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Berane da prikupe potrebna obavještenja u vezi događaja - saopćio je portparol VDT-a Bijelo Polje Hasan Lukač.

Naloženo je i dežurnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koji je obavljao uviđaj da nakon pribavljanja nalaza i mišljenja od strane vještaka medicinske struke, spise predmeta proslijedi Višem državnom tužilaštvu kako bi se ocijenilo da li u radnjama pojedinaca sa predmetnog snimka ima elemenata krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti i za koje bi bilo nadležno bjelopoljsko Više tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.