CRNA GORA

Podignuta optužnica protiv Zvicera, Vujotića i 16 okrivljenjih

Optužnica je podignuta zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv Zvicera i Vujotića, i za krivično djelo teško ubistvo

Vukas Radonjić. CDM

E. Ć.

20.1.2023

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminla, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 18 okrivljenih osoba i to Radoja Zvicera, Milana Vujotića, S.K, D.K, G.V, I.T, S.K, D.B, R.M, V.L, F.K, R.Ž, M.K, M.J, M.Č, V.V, D.R. i S.J..

- Optužnica je podignuta zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv Zvicera i Vujotića, i za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja, i protiv okrivljenog M.K., za krivično djelo nedozvoljeno državnje oružja i eksplozivnih materija - saopćio je Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

Kako je Radonjić naveo, u istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su Zvicer i Vujotić u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope u 2020. godini organizovali kriminalnu organizaciju. Članovi te organizacije postali su ostali okrivljeni.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L., I.T., M.K., M.Č., M.J i D.R., produži pritvor.

Također, predloženo je da se okrivljenima R.Z., M.V., D.K., D.B., S.K., F.K., R.Ž. i S.J., sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni dostupni organima krivičnog postupka, jer se nalaze na izdržavanju kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.