POTVRDIO NED PRAJS

SAD sankcionisale bivše zastupnike u Narodnoj skupštini Srbije zbog zastrašivanja haških svjedoka

Istaknuo je da im je cilj bio odvratiti svjedoke od inkriminiranja lidera Srpske radikalne stranke (SRS), ratnog zločinca Vojislava Šešelja

Vjerica Radeta i Petar Jojić. Printscreen

H. J. I.

27.1.2023

Zabrana ulaska u SAD objavljena je za dvoje bivših zastupnika u Narodnoj skupštini Srbije, Vjericu Radetu i Petra Jojića. Ova odluka je donesena jer su umiješani u korupciju, izjavio je  glasnogovornik State Departmenta Ned Prajs (Price).

- Amerika je Vericu Radetu i Petra Jojića, bivše poslanike u Narodnoj skupštini Srbije, označila kao nepoželjne zbog umiješanosti u značajnu korupciju - naglasio je Prajs.

Prema njegovim riječima, dok su bili skupštinski zastupnici, Radeta i Jojić sudjelovali su u podmićivanju i zastrašivanju svjedoka koji su trebali govoriti pred Međunarodnim kaznenim sudom u Hagu.

Istaknuo je da im je cilj bio odvratiti svjedoke od inkriminiranja lidera Srpske radikalne stranke (SRS), ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Prajs je dodao da Amerika ostaje predana borbi protiv korupcije i podržava demokratiju i vladavinu prava u Srbiji. Na listu nepoželjnih upisan je i Gojko Jojić, sin Petra Jojića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.