HRVATSKA

Vojnik spasio život muškarcu u invalidskim kolicima: Skočio u Savu za njim

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić pripadniku „Kuna“ zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti

Hrvatski vojnici. Patrik Macek / PIXSELL

S. S. / 24 sata

8.5.2023

Hrvatski vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke, pišu 24 sata.

Pripadnik 3. tenkovske čete Tenkovskog bataljona "Kune" Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju 7. maja 2023. godine učestvovao je u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu, saopćio je MORH.

Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke.

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić pripadniku „Kuna“ zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

- Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno - rekao je ministar odbrane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.