PRENOSIMO

Dušan Obrenović, koji je jučer pretučen na Kosovu, prije prelaska u pravoslavlje zvao se Sulejman Muratović

Otac, porijeklom iz Brčkog, rekao je da nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena, rekao je Dušan

Dušan Obrenović ranije je bio Sulejman Muratović. Kosovo online

E. T. / Kosovo online

30.5.2023

Mladić koji u jučerašnjim sukobima pretučen, Dušan Obrenović, u fokus regionalne javnosti došao je 2016. godine kada je odlučio da uzme pravoslavlje i promijeni ime, piše portal Kosovo online. 

Dušan je prije prelaska na pravoslavlje bio Sulejman. Njegova majka je Albanka a otac Bošnjak.

Teško stanje

Kako je danas saopćio njegov advokat Predrag Miljković, Obrenović je u pritvoru u jako teškom fizičkom stanju zbog batina koje je pretrpio jučer, ima višestruke povrede i podlive i neophodna mu je pomoć hirurga.

Njegova životna priča je bila u fokusu regionalnih medija. 

Dušan živi u Severnoj Mitrovici, a 2016. godine se prekrstio, i umjesto islama uzeo pravoslavnu vjeru. Tada je promijenio i ime, a kaže da se u pravoslavlje zaljubio od malena.

- Otac, porijeklom iz Brčkog, rekao je da nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena - rekao je prije nekoliko godina Obrenović za medije.

Otac ateista

Dušan je tada istakao da je jedva dočekao krštenje.

- Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: 'Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar' - rekao je Dušan tada medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.