POJAČANE TENZIJE

Kolona duga stotinama metara: Kamioni iz Srbije blokirali granični prijelaz Jarinje

Nezadovoljni vozači koji se nalaze sa srbijanske strane prijelaza već dva dana ne dozvoljavaju kamionima iz pravca Kosova da uđu u Srbiju

GP Jarinje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Anadolija

20.6.2023

Više od 200 kamiona, u koloni dugačkoj više stotina metara, već šest dana parkirano je duž granice, na prijelazu Jarinje između Srbije i Kosova, javlja Anadolija.

Nezadovoljni vozači koji se nalaze sa srbijanske strane prelaza već dva dana ne dozvoljavaju kamionima iz pravca Kosova da uđu u Srbiju.

Oni s kojima je razgovarala ekipa Anadolije kažu da ih ne zanimaju politika i političke odluke, da u kamionima imaju kvarljivu robu i da što prije moraju da nastave s transportom.

Vozači kamiona kažu da žele da ubrzaju donošenje takve odluke pa blokadom magistralnog puta Raška - Kosovska Mitrovica u blizini prijelaza Jarinje za ostale teretnjake, izražavaju nezadovoljstvo i neslaganje s odlukom koju su donijele prištinske institucije.

Ističu da su složni u blokadi i odluci i da se ona ne odnosi samo na kamione s kosovskim registracijama, već i na teretnjake s tablicama svih država. Preko prijelaza Jarinje bez prekida se odvija putnički saobraćaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.