PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: U nekim državama ambasadori se pitaju za sve, mi hoćemo svoju stolicu, nemojte da je drmate

Ne da nam neko drugi određuje na dnevnom nivou šta nam je politika, kazao je Vučić

Vučić: Baš me briga za vaše stolice. Screenshot

Z. K.

21.8.2023

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon razgovora s Viktorom Orbanom u Budimpešti kazao je da ne sjedi na dvije stolice, nego na jednoj i to srpskoj, jer se bori isključivo za interese Srbije.

Kampanja protiv nekoga

Komentarišući članak "Timesa" u kojem ga sagovornici britanskog lista nazivaju "balkanskim Al Kaponeom", Vučić je istakao da je to primjer kampanje protiv nekoga.

- Došao je kraj Vučićevom sjedenju da dvije stolice, sve ih je obmanjivao, ali sada je kraj, a ja nikoga ne obmanjujem nijednog sekunda, a ne sve vrijeme. 

Svima kažem jedno te isto, mi imamo svoju srpsku stolicu i ponosan sam na srpsku stolicu. Baš me briga za vaše stolice, imajte dvije, pet, deset, ne zanima me, mi hoćemo svoju stolicu, nemojte da je drmate - kazao je Vučić.

Vučić se potom osvrnuo na susjede Srbije, kazavši da se u nekim državama ambasadori pitaju za sve, no nije specificirao na koga misli.

- Je l' bi dobar kad bi bio nečija sluga i ispunjavao nečije želje i naloge. Moja politika je nezavisna Srbija, da na EU putu, ali da brinemo o svojoj budućnosti, svojoj djeci, a ne da nam neko drugi određuje na dnevnom nivou šta nam je politika.

Nađite lutke

Pogledajte neke želje u okruženju pa njima neko određuje ko će da kuha kafu u njihovim vladama i to ih zovu ambasadori nekih zemalja koji kod nas ne smiju ni da pitaju nešto. Tamo se pitaju za život i smrt u Srbiji. Ništa, nađite takve lutke koje će te držati na povodcu - istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije je boravio u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj, gdje se susreo s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, ali i predsjednikom Turske Redžepom Tajibom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.