LIDER PES-A

Tužilaštvo u Podgorici: Policija da otkrije ko je objavio Spajićevu fotografiju sa porukom da ga sahranjuju

Poslije kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput, piše u poruci

Sporna poruka. Screenshot

S. S. / CdM / Pobjeda.me

31.8.2023

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je policiji da identifikuje osobu koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju mandatara za sastav Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa ispisanim pozivom na njegovu “sahranu”, potvrđeno je CdM-u iz podgoričkog ODT-a.

Na društvenim mrežama prije dva dana objavljena je fotografija kojom je najavljena “sahrana” jednog od lidera Pokreta Evrope sad i mandatara za sastav Vlade Crne Gore Milojka Spajića.

- Poslije kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput. Ništa se ne prilaže samo se ispraća ako ga crna zemlja prihvaća 19:00 - navodilo se u poruci.

Poruke netrepeljivosti i mržnje

U sadržajima Viber grupe "Odbrana volje naroda", nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva. To su Pobjedi kazali iz Tužilaštva, a povodom poruka netrpeljivosti i mržnje koje se u toj grupi dijele, kao i neprijavljenog skupa u vidu auto kolona koje su sinoć održane u više gradova.

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija sa likom mandatara Milojka Spajića koju prati natpis: "poslije kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput. Ništa se ne prilaže samo se ispraća ako ga crna zemlja prihvaća 19:00". Pretpostavlja se da je fotografiju objavio neko od članova grupe s obzirom na to da i ona poziva na okupljanje.

Nije u nadležnosti VDT-a

Na pitanje hoće li Više državno tužilaštvo postupiti u odnosu na pomenuto, iz Tužilaštva ističu da u konkretnom slučaju nema krivičnog djela.

- Dežurni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nakon upoznavanja sa svim navedenim u Vašem pitanju ocijenio je da u konkretnom nisu ostvarena obilježja bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva - saopćili su iz VDT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.