HRVATSKA

Slavonski horor: S prijateljem više puta silovao kumovu ženu dok joj je dijete bilo u kući

Za vrijeme dvosatne torture muškarci su konzumirali drogu

Seksualno zlostavljanje (Ilustracija). Twitter

N. H. / 24sata.hr

20.10.2023

Dva muškarca iz Slavonije usred bijela dana su ušla u kuću žene dok joj suprug nije bio tu i brutalno je silovala, a protiv njih je sada podignuta optužnica.

Kako piše 24sata.hr, jedan od optuženih (30) je vjenčani kum žrtvinog supruga, dok je drugi, 29-godišnjak, kumov prijatelj.

Za vrijeme dvosatne torture u kući je bilo i jednogodišnje dijete, a žrtva je rekla da su muškarci tokom silovanja konzumirali drogu.

Žrtva se opirala kada su joj rekli da žele seks, kazavši da ima menstruaciju, ali joj je kum zaprijetio da će joj njegov prijatelj uraditi nešto veoma loše. Ona se uplašila obojice okrivljenih, navodi se u optužnici.

Kad su napuštali kući, zaprijetili su joj da nikome ništa ne kaže jer će se vratiti.

Optuženi kum je negirao bilo kakvo krivično djelo, uz tvrdnju da je najmanje sedam puta imao seks utroje sa kumovima, dok je njegov prijatelj negirao silovanje rekavši da ga je žena lažno optužila jer se plašila da će njen muž sve saznati.

Međutim, psihijatrijska vještakinja je zaključila da žrtva nije sklona izmišljanju događaja i da kod nje postoje znaci traumatizacije usljed izloženosti emocionalnom i seksualnom zlostavljanju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.