PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović: Realno je da zatvorimo sva EU poglavlja za dvije godine

Postizanjem konsenzusa političkih subjekata započet je proces imenovanja u pravosuđu, što je važan korak u oblasti vladavine prava, poručio je

Jakov Milatović. Robert Anic / PIXSELL

FENA

5.12.2023

Crna Gora je najdalje odmakla u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom i uz nastavak reformi postoji realna mogućnost da sva pregovaračka poglavlja budu zatvorena do kraja 2026. godine, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Naime, crnogorski predsjednik razgovarao je s ambasadorima zemalja članica Evropske unije povodom završetka španskog predsjedavanja Evropskom unijom, prenosi RTCG.

On se sastao danas s ambasadoricom EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom i ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinijem.

Milatović je diplomate upoznao s pozitivnim pomacima koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu.

- Crna Gora je dobila proevropsku Vladu, a postizanjem konsenzusa političkih subjekata započet je proces imenovanja u pravosuđu, što je važan korak u oblasti vladavine prava - kazao je Milatović poručivši da je potrebno zaokružiti proces imenovanja u pravosuđu u najskorijem roku i nastaviti sa sprovođenjem važnih reformi u poglavljima 23 i 24.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.