MILOŠ VUČEVIĆ

Ministar odbrane Srbije: Što se nerviramo, to ne znači priznanje nezavisnosti Kosova

Hajde malo da budemo politički mudri, malo nam treba te politike Miloša Obrenovića, malo strpljenja, rekao je on

Vučević: Pusti ih da putuju. Tanjug

E. Ć.

6.1.2024

Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je kako ne zna zbog čega građanima centralne Srbije toliko smeta odluka da vozila sa RKS tablicama mogu slobodno putovati po Srbiji.

"Nije sve sad za sada"

On je istakao da građani trebaju gledati širu sliku, te da ih pustiti da slobodno putuju.

- Što se nerviramo? Pustite ih da putuju. Otići će im tamo (u EU, nakon vizne liberalizacije) 300.000, 500.000 ljudi. Hajde malo da budemo politički mudri, malo nam treba te politike Miloša Obrenovića, malo strpljenja. Nije sve sad za sada - rekao je Vučević.

On je naglasio kako Srbija tom odlukom zapravo ništa ne gubi i ništa ne dobija.

- Pročitao sam negdje komentar da smo dozvolili da sa njihovom putnom ispravom putuju Albanci sa Kosova. Pa gdje putuju? Putuju tamo gdje su im ukinuli vize. Pa što se nervirate zato? Budite malo politički mudri.

Nikad priznanje

 Što je problem što idu prema Švicarskoj, Njemačkoj, ili gdje već idu? Šta treba, da pravimo getoizaciju? Neka idu tamo gdje misle da im je bolje. Ukinuli su im njihovi saveznici vize, pa pustite ih da odu tamo kod njih - naveo je on. 

Vučević je izjavio kako ta odluka da stanovnicima Kosova bude dozvoljeno da putuju kroz Srbiju, koristeći svoju dokumentaciju ili registarske tablice "apsolutno ne znači priznanje kosovske nezavisnosti".

- To ne znači priznanje kosovske nezavisnosti, niti će Srbija ikada priznati nezavisnost onoga što oni zovu Republika Kosovo - rekao je Vučević, prenosi Beta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.