HRVATSKA

Požar progutao kuću: Porodica Tomašić sa sedmero djece ostala bez krova nad glavom

Iz Općine Križ rekli su da je porodica smještena u općinski stan

Policija i vatrogasci na terenu. Facebook

Z. K.

25.1.2024

Strašan požar progutao je porodičnu kuću u srijedu navečer u mjestu Okešinec u općini Križ u Zagrebačkoj županiji. Porodica Tomašić ostala je bez krova na glavom. 

Općinski stan

Još se ne zna uzrok požara. Iza porodice ostala je potpuno uništena kuća, a iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Ivanić-Grada, kažu za Danas.hr da su vatrogasci napravili sve što su mogli.

- Intervencija je odrađena na zadovoljavajući način, ali je dojava stigla prekasno. Dok su naši dečki došli na teren, ondje su već bili vatrogasci s područja Križa - pričaju za Danas.hr.

Iz Općine Križ rekli su da je porodica smještena u općinski stan.

- U kontaktu smo s porodicom. U pitanju je sedmero malodobne djece. Najmlađe ima godinu i po, a najstarije je prvi ili drugi razred srednje škole. Općina će ih smjestiti u jedini stan koji ima. Sinoć su prenoćili kod porodice. Uskoro će početi prenositi stvari koje su ostale očuvane u požaru, kao i dječji školski pribor - navode iz Općine.

Kažu i da će danas biti policijski uviđaj i da policija porodici nije dopustila jučer da se vrate u prostor.

Organizirana pomoć

Dobri ljudi dignuli su se na noge i organizirali humanitarnu akciju za pomoć porodici.

- Pozivam sve ljude dobre volje i dobrog srca da pomognemo porodici Tomašić koja je ostala bez krova nad glavom. Imaju sedmero maloljetne djece i nadam se da će vam to otvoriti srce. Pomozimo im koliko god će to biti u našoj moći - stoji u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.