PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Ne želim da se miješam u stvari u BiH, ali čemu sav taj cirkus sa suđenjem Dodiku

On je gostujući na TV Happy kazao „da bi volio da u BiH grade autoputeve i da se spajaju sa Srbijom, što bi ljudima mnogo olakšalo život“

Aleksandar Vučić. TV Happy

H. J. I.

6.2.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Ćirilica" gdje izjavio da ne razumije smisao suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, "osim ako to nije nečija namjera da nastavi sa kažnjavanjem srpskih predstavnika".

Olakšati ljudima život

- Ne želim da se miješam u stvari u BiH, ali čemu sav taj cirkus sa suđenjem Miloradu Dodiku - kazao je on. 

On je gostujući na TV Happy kazao „da bi volio da u BiH grade autoputeve i da se spajaju sa Srbijom, što bi ljudima mnogo olakšalo život“.

Komentirajući izjavu profesora Danijela Servera (Serwer) da će, ako u Americi pobijedi Donald Tramp (Trump), BiH biti dodijeljena Srbiji, Vučić je naveo da je to notorna laž.

Hibridni rat

- Pitanje je zašto je to rekao, je li ovo njegovo predviđanje, prognoza ili nešto drugo? Pa nije, nego ovo radi da bi dodatno vršio pritisak na Srbiju i učestvovao u hibridnom ratu protiv Srbije - naveo je Vučić.

Za Servera je rekao da je „ogoljeno antisrpski nastrojen čovjek, proalbanski i probošnjački, te da je smisao takve izjave da Srbija dodatno bude izložena napadima i pritiscima velikih sila, uključujući SAD“.

- Nažalost, kod dijela Bošnjaka postoji otpor prema ozbiljnijoj saradnji sa Srbijom - ocijenio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.