ŠEF HRVATSKE DIPLOMATIJE

Srbija uputila protestnu notu zbog izjava Grlića Radmana

Službeni Beograd očekuje da će se visoki hrvatski dužnosnici ubuduće suzdržati od izjava "koje predstavljaju miješanje u unutrašnje stvari Srbije

Grlić Radman: Sporna izjava. Patrik Maček / Pixsell

E. Ć.

25.2.2024

Srbija je uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog izjava šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana da je predsjednik Aleksandar Vučić "ruski trabant", prenosi Tanjug.

- Te izjave "predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promoviranja mira i stabilnosti u regiji.

Službeni Beograd očekuje da će se visoki hrvatski dužnosnici ubuduće suzdržati od izjava "koje predstavljaju miješanje u unutrašnje stvari Republike Srbije te voditi politiku pomirenja i dobrosusjedskih odnosa - stoji u noti srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

To je druga protestna nota u ovom mjesecu, nakon što su srbijanske vlasti protestovale zbog paljenja lutke srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučuća na karnevalu u Kaštelima.

Podsjetimo, Grlić Radman je u subotu na N1 rekao da Srbija vodi dvostruku politiku kojom se istovremeno pokušava približiti i EU i Rusiji, ali će se naposljetku morati odlučiti na čijoj je strani. Pritom je napravio razliku između srpskog naroda i aktualnog režima u Beogradu i Vučića nazvao "ruskim satelitom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.